V jakém pořadí byste doporučovali sledovat Twin Peaks někomu, kdo nic z toho neviděl (a možná ani nic jiného od Davida Lynche) a je to pro něj vše nové? Máme tady:
Já jsem viděl nejdřív film, a pak teprve seriál. Film jsem si velmi užil a seriál taky. Nevím, jestli by zážitek z filmu byl takový, kdybych před tím viděl seriál. Taky se obávám, že někteří slabší jedinci můžou v průběhu odpadnout a k filmu se vůbec nedopracovat. Na druhou stranu, když člověk vidí seriál po filmu, tak taky o něco přichází.
Proč si sakra člověk nemůže částečně vymazat paměť a vidět to znova a znova jako poprvé?
To moje pořadí mi přijde dobré a užil jsem si to. Ale pro jistotu se ptám i na zkušenost ostatních, protože vidět tohle dílo, to je naprosto zásadní věc v životě jednotlivce, tak je důležité se i správně rozhodnout – když to budu někomu doporučovat, tak bych rád poradil optimální pořadí.
Myslíte, že je lepší to sledovat v pořadí, v jakém to bylo natočené? Chybějící kousky určitě až po filmu, o tom není pochyb. A třetí sérii taky až nakonec. Ale jde mi o ten film (1992) a první dvě série seriálu (1990). Nebo byste nezasvěceným doporučili předem shlédnout ještě něco jiného od pana Režiséra? (třeba nějakou romantiku jako Modrý samet nebo Zběsilost v srdci)